English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Amaç kadavradan organ bağışını artırmak

Amaç kadavradan organ bağışını artırmak Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ Nakli Şube Müdürü Bahri Kemaloğlu, toplumu bilinçlendirerek kadavradan organ bağışını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

İzmir - Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'nun Sağlık Bakanlığı desteğinde, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği ile sosyal sorumluluk çerçevesinde işbirliği protokolü imzalayarak kurduğu ''Candostu Organ Bağışına Evet Platformu''nun tanıtım toplantısı tarihi havagazı fabrikasında yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kemaloğlu, Türkiye'de 20 binden fazla kişinin organ nakli beklediğini, bu kişilerin hayata tutunmalarını ve yaşam kalitelerini artırmak için sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortak projeler yürüttüklerini belirtti.
Türkiye'nin organ nakli sayısı açısından iyi durumda olduğunu ancak nakillerin yüzde 80'ine yakınının canlıdan yapıldığını ifade eden Kemaloğlu, ''Amacımız kadavradan organ bağışını artırmak ve bunun için toplumu bilinçlendirmek'' dedi.
Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez de platformun organ bağışı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalar yapacağını dile getirdi. Eldegez, yakınını kaybeden ailelerin ancak yüzde 26'sının organ nakline ''evet'' dediğini, bu oranı en az yüzde 40'a çıkarmayı istediklerini söyledi.
Platformun, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'nun çatısı altındaki üye derneklere bağlı firmalar ile çevresel ilişkide bulunduğu kurum ve kişilere yönelik toplantılarla organ nakli konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüteceği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem