Yoğurdun, yüksek tansiyonu düşürdüğü belirlendi.
Amerikan Kalp Vakfı'nın araştırmasında, kaloriyi artırmadan öğünlere yoğurt eklenmesinin hipertansiyonu düşürebileceğini gösterdi.
Araştırmaya, başlangıçta hipertansiyonu olmayan 2 binden fazla kişi katıldı. 15 yıl süren araştırma boyunca 3 farklı dönemde katılımcıların yoğurt yeme alışkanlıkları değerlendirildi.
Yoğurt yeme alışkanlığına sahip kişilerde hipertansiyon riskinin az ve sistolik tansiyonunun normal olduğu görüldü.
Araştırmacılar, üç günde bir yaklaşık bir kase yağsız yoğurt tüketenlerde hipertansiyon riskinin yüzde 31 düşük olduğunu vurguladı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder