English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Çapraz nakil ne demektir?

  Çapraz nakil ne demektir
    Yokardakidaki şekilde gösterildiği üzere; vericileri olan iki hasta çiftimiz olduğunu düşünelim, ancak kan grupları uymuyor dolayısıyla vericiler kendi hastalarına böbreklerini veremiyor. Biz bu durumdaki aileleri listemize kaydediyoruz. Birbirine en uygun olan çiftleri eşleştirerek aileleri çağırıyor, tanıştırıyor, ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdikten sonra kişiler onay verirse ve tüm alıcı ve vericiler uygun ise nakil gerçekleştiriyoruz. Çapraz nakil (değiştokuş, takas, imece) yöntemi doku cross uyumsuzluğunda da uygulanan bir yoldur. Kan grubu '0' olan alıcılarda ve vericisinin kan grubunun AB olduğu durumlarda biraz zor ama imkansız değildir.

    Ayrıca yine ekibimiz Türkiye’de ilk defa olarak 3’lü çapraz nakil gerçekleştirmiştir. Bu şekilde iki ayrı hasta grubu yani 6 kişi nakil olmuştur. Bu yöntem sayesinde ekibimiz ikili çaprazda şimdiye kadar 92 , üçlü çapraz yöntemi ile de 6 hastamıza nakil yapmıştır.

    Burada önemli bir ayrıntı bulunmaktadır: Vazgeçme ihtimali olmaması ve ameliyat sırasında bir aksilik olursa diğer böbreğin de çıkarılması için vericiler aynı anda ameliyata alınmalı, aynı anda böbrekleri çıkarılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem