English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

OMÜ Tıp Fakültesi İlk Karaciğer Nakli

OMÜ Tıp Fakültesi   İlk Karaciğer Nakli

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri, ilk karaciğer naklini gerçekleştirdiler


Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, ayrıca Karaciğer Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. İlhan Karabıçak ve
Yrd. Doç. Dr. Kağan Karabulut ile OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk Karaciğer naklinden dolayı düzenlenen basın toplantısın da nakille ilgili bilgiler verip soruları cevapladılar
Ameliyatla ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak, Orta ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Hastanın, hepatit C’ye bağlı karaciğer sirozu ve kanserinde tek tedavi şansının karaciğer nakli olduğunu söyleyen Doç. Dr. İlhan Karabıçak, ’’Ordu’da beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğerini, hastamıza naklettik. Hastamız hem sirozdan hem de kanserden kurtuldu. Genel durumu iyi ve nakledilen karaciğer hastaya uyum sağlamış durumda. Hastamız sorunsuz bir şekilde taburcu olarak yaşamını devam ettirmektedir. Yeni kurulan karaciğer nakli merkezimiz hastalarımız için çok büyük bir şanstır. Bölgemizde yapılan ilk karaciğer naklinin başarılı olması tüm üniversitemizi sevindirmiştir.’’ dedi.
OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Türkiye’de 3 binden fazla karaciğer hastasının nakil beklediğine dikkat çekerek, böbrek ve kemik iliği nakillerinin ardından karaciğer nakline de başlamalarının büyük bir başarı olduğunu vurguladı.
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ise tedavide cerrahi müdahalede tek eksiklikleri olan karaciğer naklini de başardıklarını vurguladı.
Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, organ bağışı konusunda toplumu duyarlı olmaya davet etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem