English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Dünden bugüne diyaliz ve böbrek nakli

Yıllar birbirini kovalar nice diyaliz hastaları sevinir niceleri sevinemez  niceleri bu zor ve zahmetli umut yolculuğunda belli bir yerde son   buluverir artık vucudu yorulmuştu nice ahmetler mehmetler fatmalar  gibi gencecik yaşlarda hayat ların baharında umuda uzak masum gözlerle bakmayanlar mı vardı kimbilir ne hayaller kuruyordur.



Elinde olmayarak pes edenlerde oldu etmeyip direnenerde oldu sevinenler  parmakla sayılacak kadar malesef niceleri ise üzüldü  ama hiç bir zaman hayat malsef durmadıda durmuycakta taki kıyamete kadar hastalık hep adından söz etirdi.

 Bu gidişlede devam etirecek türkiyede organ bağışı malesef istenilen düzeyde deyil son on yıla biraz hareketlilik olmasına karşılık insanlar birşeylerden korkuyor yada bana dokunmayan yılan bin yaşasın masali bana bişey olmaz seceneklerinemi kaçıyor ülkemizde neden organ bağışı istenilen düzeyde deyil türk halkı aslında cömert cesur ve fedakardır bizde bu organ bağışı doğru dürüst anlatılmadığından kaynaklanıyor.
 Türkiyede diyaliz hastaları kaderine terketilmiş ilaç şirketlerinin yemi olarak görüyorum benvbiz uzay çağındayız organ nakli şimdi altın yılarını yaşaması lazım.
Kronik böbrek yetmezliği ( Çaresi Diyaliz) dayalizin çarasi böbrek nakli hep var oldu var olacak.Bundan kaçınılmaz nezaman son bulacak insanlık organ bağışını sıradan bişey olarak görmesi  vatandaşlık görevi olarak algılaması lazım  ve her bir insan kendisini potansiyel organ yetmezliği adayı olarak bilmesi lazım ancak bu şekilde biryere gelebiliriz organ başığı yapalım ve çevremizde bu konuda sohbetlerimize yer verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem