English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Böbrek Naklinin Riskleri

Böbrek Naklinin Riskleri

Böbrek nakli böbrek yetmezlikli hastanın normal yaşama dönmesi için çok önemli bir fırsattır.

 Ancak sorunsuz bir yöntem değildir. Her şeyden önce nakil ameliyatı genel anestezi altında yapılan ciddi bir ameliyattır ve genel anestezi almanın doğal risklerini taşır.

Böbrek nakli şu olumsuz etkileri de birlikte taşıyabilir.
Böbreğin reddedilmesi: Bugünkü böbrek nakli uygulamalarında özellikle böbreğin reddedilmesini önlemeye dönük ilaç alternatiflerinin artması ile birlikte böbreğin reddi ihtimali azaltılmış olmakla birlikte ortadan kalkmış değildir. Doku uyumu çok iyi görünen böbrek nakli uygulamalarında bile böbreğin red sorunu yaşanabilir. Bu ihtimal doku uygunsuzluğu arttıkça artar.
İltihap eğiliminin artması: Böbrek nakli sonrasında uygulanan immünsupresif ilaçlar hastaların bağışıklık sistemini zayıflatarak mikrobik hastalıklara (infeksiyon hastalıkları) yakalanma ihtimalini artırır. Özellikle nakil sonrası erken dönemde hastanın tedavi programına eklenen koruyucu ilaçlar ile infeksiyon hastalıkları önlenmeye çalışılır. Gelişen infeksiyon hastalıklarının çoğu tedaviler ile iyileşir. Ancak bazı hastalıklar çok ciddi biçimde hayati tehdit yaratabilir ve nadiren hastanın kaybedilmesine neden olabilirler.
İlaçlara ait yan etkilerin ortaya çıkması: Böbrek naklinden sonra kullanılan ilaçlar böbreğin reddini önlemeye dönük ciddi yan etkilere sahip önemli ilaçlar olup, artmış infeksiyon hastalıkları eğiliminin yanı sıra, çeşitli organlara ait önemli yan etkiler çıkmasına neden olabilir. Hastayı izleyen hekimler bu olası yan etkiler açısından hastayı izleyip, gerekli önlemleri alırlar.

-Kalp hastalıkları, tansiyon yüksekliği ve şeker hastalığı gelişiminin artması
-Kan yağlarının yükselmesi
-Mide barsak hastalıkları ve karaciğer sorunlarının gelişmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem