English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

7. Yüz nakli ameliyatı başladi

Türkiyede Yüz Nakilerinde Başarıdan başarıya Koşarken bugünde Yine Bir Yüz Nakli ile Karşılaşıyoruz...
Türkiye Gzetesinin haberine göre Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli için sıra bekleyen Kırklarelili Recep Kaya'ya müjdeli haber Edirne'den geldi.


Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan ve zehirlenme sebebiyle Edirne'de beyin ölümü gerçekleşen Ali Emre Küçük'ün bağışlanan organları başkalarının vücutlarında can bulacak. 
Küçük'ün bağışlanan yüzü ise hemşehrisi olan Recep Kaya'ya nakledilecek.  Sabah erken saatlerde Trakya Üniversitesi'ne gelen Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan, nakil olacak yüz için operasyona katıldı. Nakil olacak yüzü operasyonla alarak Antalya'ya giden Prof. Dr. Özkan, Recep Kaya'ya nakledecek.  2004 yılında babasının av silahı ile oynadığı sırada silahın ateş alması sebebiyle yüzünden yaralanan Kaya, 9 yıldan beri yüzünün tedavi edilmesini bekliyordu. Yaklaşık 3 ay önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen telefon üzerine yola çıkan ancak, bulunan donörün siyahi olması nedeniyle nakli yapılamayan Kaya, İstanbul'dan geri dönmüştü.  Uygun donörün bulunduğu telefonunun gelmesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerince evinden alınan Kaya, Antalya'ya gitti. Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, Türkiye'nin ilk çift kol, ilk yüz ve dünyada kadavradan ilk rahim naklini de gerçekleştirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem