English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Böbrek nakli Hastalarinda Kanda Crp Yüksekliği Nedir

Kanda Crp Nedir crp neden Yükselir


..Kanda Crp Nedir..

Her yaşta Karşılaşlabilecek bir hastalık değeri olan (Crp) C-reaktif protein, sıkça kullanılan kısaltması ile CRP, iltihabi reaksiyonlar sırasında kanda miktarı artan ve karaciğer ile yağ hücreleri tarafından üretilen akut faz reaktanları adı verilen proteinlerden biridir.

Kanda CRP seviyesi pek çok durumda yükselebildiğinden, tek hastalığa özgül bir laboratuar bulgusu değildir ve tanı koyma amaçlı kullanılmaz. Bu tahlilin sonuçları klinik şüpheleri destekleyici olarak veya tanısı konulmuş çeşitli hastalıkların seyrini takipte kullanılır.

Çok basitleştirirsek, yüksek CRP seviyelerinin vücutta akut iltihabi bir reaksiyon veya bir enfeksiyon olduğuna, CRP seviyelerinin azalmasının da iltihabi reaksiyonun veya enfeksiyonun azalmaya başladığına işaret ettiğini söylemek mümkündür.

CRP ne zaman ölçülür? 

CRP seviyesi aşağıda bazıları listelenen pek çok durumda yükselebilir.

Bağ dokusu hastalıkları
ciktus
Kanser
Enfeksiyon
İltihabi barsak hastalıkları
Lupus
Romatoid artrit
Tüberküloz

CRP özellikle romatoid artrit ve lupus gibi bağ dokusu hastalıklarında hastalığın alevlenmelerinin takibi açısından oldukça faydalıdır.

Ortalama sağlıklı bir kişide CRP seviyesinin 4.9 mg/L’nin altında olması beklenir. Normal değerler deneyin yapıldığı laboratuardan laboratuara farklılık gösterebilir.

Böbrek nakli Hastalarinda Kanda Crp  Yüksekliği Nedir

Bu durumda Olan Böbrek nakli Olmus  Hastalar İhmal edilmeden Doktoru ile irtibata geçmeli Sonradan pişmanlıklar hiç birseye fayda Sağlamaz..Böbrek nakjli Olmus Hastaların Bağışıklık sistemi Zayıf olduğundan Enfeksiyona daha yatkın bir durumdadır....

1 yorum:

  1. Crp neden yükselir. Vücudun belli biryerinde enfeksiyon olduğunu bildirir.

    YanıtlaSil

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem