English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Kendi Yaşı 7 Böbreği ise...

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde 2011 Kasım ayında 7 yaşındaki Esad Oğul Tarhan’a, beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki bir hastanın böbreği nakledildi.
Minik bedende hayat bulan böbrek, şimdi Esad’ın yaşama sevinci oldu. Doğduğundan beri idrar yollarında enfeksiyon sonucu böbrek yetmezliği olan Esad, 2 yaşından itibaren böbrek nakli sırasına girdi.

Başarılı ameliyatın birinci yılında diğer hasta arkadaşlarıyla ve doktorlarıyla küçük bir kutlama yapıldı. Diğer hasta çocuklara da moral olan kutlamada konuşan Doku Tipi Laboratuvarı (Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi) kurucusu Prof. Dr. Sevgi Mir, “Esad’ın durumu, diğer hastalara da örnek olabilecek nitelikte. Bizler gece gündüz çalışarak, hastalara yoğun ilgi göstererek bir ekip çalışması sonucunda bu başarıları elde ediyoruz.” dedi. Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da yapılan bağışın önemi ve huzurunun aileye anlatılarak bağışların artmasının sağnabileceğini söyledi.
Tıbbın organ nakli konusunda çok geliştiğini belirten Prof. Dr. Hoşcoşkun, “Organ nakli konusunda yanlış algılar bulunmaktadır. Hastaların aynı yaşta olması önemli değildir. Küçük bir böbrek, büyük yaştaki hastaya nakledilebilir. Bu durumun tam tersi de olağandır. Sadece beyin ölümü gerçekleşen hastaların değil, ölümü gerçekleşen kişilerin ilk 6 saat içinde yaşayan organları alınıp başka hastalara nakledilebilir. Kadavra dediğimiz bu olay sayesinde, nakil sırası bekleyen hastaların şifa bulması sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem