English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Organ bağışı ıçın yürüyecekler


Organ bağışı için yürüyecekler

İzmirliler organ bağışını gündemde tutmak amacı ile Kalp Hastaları ve Kalp Nakilleri Derneği çarşamba günü kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Yürüyüşe Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da destek veriyor.
Kalp Hastaları ve Kalp Nakilleri Derneği Başkanı Çağatay Çağlar İzmir’deki tüm motosiklet kulüplerinin de desteğini aldıklarını ifade ederek,
 “Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz bağış kampanyamıza tüm motosiklet kulüpleri, motosiklet ve bisiklet tutkunları, kuryeler ve vatandaşlar destek verecek. Yüzlerce kişi el ele verip organ bağışının önemine dikkat çekmek ve organ bekleyenlere umut olmak amacıyla kortej yürüyüşü geçekleştireceğiz.
Çarşamba akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da buluşalım. İzmirlilerle el ele olalım. Bize destek olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a da teşekkür ederiz” dedi. 

Bir süre önce kendisi de kalp nakli olan gazeteci, Kalp Hastaları ve Kalp Nakilleri Derneği Başkanı Çağatay Çağlar, en çok nakledilen organ ve dokuların başında; böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, kemik iliği, kornea, kemik ve ince bağırsak geldiğini söyledi. Çağlar sözlerine şöyle devam etti:
“Nakil ameliyatlarda kullanılan organların bir kısmı canlıdan (genellikle 4. dereceden akrabaya kadar), beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden veya kadavradan sağlanıyor. İleri kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda sağlıklı bir yaşam organ nakli ile mümkün oluyor. Hastanelerde bebekler de dahil olmak üzere binlerce insan organ nakli bekliyor. Gelin hep birlikte organlarımızı bağışlayalım” çağrısında bulundu.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Kimin, neye ne zaman ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Benim başıma gelmez demeyin. Bir gün bizim veya en yakınımızın organ bağışına ihtiyacı olabilir. Yaşarken veya öldükten sonra bağışlanan her organ bir hayat kurtarmak anlamına gelebilir. O nedenle herkesi duyarlı olmaya ve organlarınızı bağışlamaya davet ediyoruz” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem