English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Türkiye’de ilk defa3 boyutlu kamera sistemi ve single port nefrektopi tek delikten böbrek nakli yöntemi


Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde böbrek nakli ameliyatlarına yeni bir boyut kazandırıldı.

Türkiye’de ilk defa 3 boyutlu kamera sistemi ve single port nefrektopi (tek delikten böbrek nakli) yöntemi kullanılarak böbrek nakli yapıldı.

AÜ Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nde Türkiye’de ilk defa uygulanan yöntemle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Enstitü Müdürü Doç. Dr. Ayhan

Dinçkan, AÜ Genel Cerrahi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Mesci ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Birkan Bozkurt, 3 boyutlu kamera sistemi ile single port nefrektopi yöntemi hakkında bilgi verdi.
...

Hastane olarak son yıllarda dünya çapında ameliyatlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Enstitü Müdürü Doç. Dr. Dinçkan, "Günümüzde organ nakillerinde verici kişilere nasıl az zarar veririz, nasıl yarasını daha küçük açarız gibi düşünceler var. Bu nedenle yeni gelişmeler hep verici ameliyatlarında oldu. Laparoskopik bir sistemle verici ameliyatları yapılmaya başlandı" dedi.

3 BOYUTLU GÖRÜNTÜ DERİNLİK SAĞLIYOR

Normalde 15-20 santimlik uzun bir ameliyat izi ile çıkarılan böbreğin, laparoskopi yönteminin gelişmesiyle birlikte vericinin karnında 3 ya da 4 delik açılarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Doç. Dr. Dinçkan, "Deliklerin birinden kamera gönderiliyor. Normal ameliyatla içeri bakıp ameliyat yapılıyordu. Bu yöntemle ekranda 2 boyutlu görüntü görüyorsunuz. Boyutta derinlik hissiniz yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem