English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Organ bağışı zirve yapacak!

Organ bağışı zirve yapacak!

13 dağcı-bisikletçi organ-bağışına dikkat çekmek için İstanbul’dan yola çıkarak 8 Avrupa ülkesini dolaşacak. Ekip uğradıkları ülkelerdeki en yüksek dağlara tırmanıp organ bağışı bayraklarını zirveye dikecek

HABER MERKEZİ
İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İdadik) üyesi sekiz kişi İstanbul’dan dün sabahı yola çıktı. Güzergahları üzerindeki Organ Nakil Merkezleri’ne Türkiye’den organ bağışı bayrağı götürecek olan ekip, karşılığında onlardan birer bayrak alacak ve topladıkları bu bayraklarıAvrupa’nın en yüksek noktası Mont Blanc’a (4810 metre)
dikecek. Ülkeleri dolaşıp, zirveye dikilecek “Yaşama Yolculuk” bayrağının tasarımını ise organ nakilli gazeteci Buket Aşçı tasarladı.

Dönüş 1 ay sonra
Güzergahları üzerinde bulunan Olympos (Yunanistan), Musalla (Bulgaristan), Triglav (Slovenya), Piz Balu (İtalya) dağlarının zirvelerine çıkış yapmayı hedefleyen ekip, Chamonix (Fransa)’dabisiklet etabını sonlandıracak ve kara yoluyla 30 Ağustos’ta İstanbul’a dönüş yapacak.
Güzergah şöyle: Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Fransa, İsviçre. Yolculuğun her anı, etabı bu süre içindewww.idadikeuropeantour.com adresli web sayfası üzerinden takip edilebilecek. Ekip, buradan izleyicilere tur günlüğünü aktaracak. Ekibin 2500 kilometrelik yolda yaşayacakları, başlarına gelen olaylar, nakil merkzezlerinde yapacakları görüşmeler belgesel amaçlı profesyonel olarak da kayda alınacak. Ekip, yurda döndükten sonraproje bir kitaba ve sergiye de yansıyacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem