English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Suni damarla böbrek nakli yapildi

Suni damarla böbrek nakli yapıldı

Bundan sadece beş sene geriye gidelim damar hastalığı olan diyaliz hastalarına böbrek naakli riskli olduğu için nakil yapılmıyordu ama bu sorunda ortadan kalktı.Antalya'da hipertansiyon nedeniyle damar sertliği yaşayan 53 yaşındaki kişinin eşinden alınan böbrek, bu kişinin suni damarına bağlanarak nakledildi.

Hastayı birçok organ nakli merkezinin riskli ameliyat olduğu gerekçesiyle kabul etmeyerek kendilerine gönderdiğini anlatan Dinçkan, hastanın eşinin böbreğini kapalı yöntemle çıkardıklarını, daha sonra kasık bölgesindeki suni damara böbreğin atardamarını bağlamak suretiyle nakli gerçekleştirdiklerini belirtti.

Böbreğin vücuda takıldığında kanlanması gerektiğini dile getiren Dinçkan, ''Bu nedenle böbreği suni damara bağladık. Suni damarlar daha önce ayaklara kan götürme işlemini yapıyordu. Normalde kitaplarda 'damar hastalığı olan hastalarda böbrek nakli yapmak olanaksızdır' yazar. Ancak son yıllarda riskli ve nadir de olsa bu tür ameliyatlar Türkiye'de yapılıyor. Bu ameliyatı diğer merkezlere örnek olması adına organ nakli kongresinde bilim dünyasına sunacağız'' dedi.
Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Dinçkan, hastayı 2 gün içinde taburcu edeceklerini kaydetti.
Hastanın nakil olmaması halinde damar sertliğinin artacağını ve ömrünün yüzde 50 azalacağını dile getiren Dinçkan, bu tür hastalarda riskin ameliyat sırasında olduğunu, hastaların ameliyattan sonra uzun süre sağlıklı yaşadığını ifade etti.
Böbrek nakli ile hayat bulan Hasan Ülger ise zorlu bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Ülger, sağlığına kavuşmasını sağlayan doktorlara da teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem