English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Türkiyedeki yüz nakli olanların isimleri

Türkiyedeki yüz nakli olanların isimleri

Türkiye son yıllarda yüz nakli  gibi citti ve olanustü bir ameliyat la 2012de yüz naklinde art arda amelşyatlar gerçekleştirdi  dünya basının'da sık sık bizden bahsedildi işte bahsi geçen 4 büyük yüz nakli ameliyatları...

Türkiyenin ilk yüz nakli amaliyatı uğur acar
1.Ahmet Kaya'dan alınan yüz, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Gebece köyünde yaşayan 19 yaşındaki Uğur Acar'a nakledildi.

Türkiyenin ilk yüz nakli olan hasta
Acar'ın otobüsten indiği sırada Prof. Dr. Özkan'ın kendisini arayarak, yüz nakli için beklenen kadavranın çıktığını ve acilen hastaneye geri dönmesini istediği ortaya çıktı.




2. Türkiyede ikinci yüz nakli 25 yaşındaki  CENGİZ GÜR'E
Antalya Akdaniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Uğur Acar’a Türkiye’nin ilk tam yüz naklinin yapılmasının ardından ikinci yüz nakli, Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşiyor. İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki N.A.’nın 2 kolu, 2 bacağı ve yüzü Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde getirildi. Yüz nakli, 25 yaşındaki Cengiz Gür’e yapıldı.

3.Türkiyenin 3 yüz nakli ameliyatı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Türkiye'nin 3. yüz nakli yapılan hastaya, vericinin burun kökünden itibaren üst çene dahil alınan kemik yapısının, yumuşak dokular ve kıkırdakla beraber üç boyutlu olarak Türkiye'nin 3. yüz nakli hastası Hatice Nergis nakledildiği bildirildi.




4.Türkiye'nin dördüncü yaz nakli

Türkiye'nin dördüncü yüz nakli olan Turan Çolak'tan haber var Türkiye'nin 4. yüz nakli yapılan hastası Turan Çolak, artık kahkahalarla gülebilecek. Doktorlar, elektroşok yöntemi ile yüz kaslarını harekete geçirmeye çalıştıkları Çolak'ın iki ay içerisinde mimikleriyle gülebileceğini söyledi.

Bu nakillerle türkiyede yüz naklinde çağ atlayan türk hekimleri ve devletimize minnetarız. lütfen organ bağışında bulunalım unutmayalımki her herkez potansiyel organ yetmezliği ve hastasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem