English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Türkiyede Diyalize bağlı hasta sayısı düşüyor

Türkiyede Diyalize bağlı hasta sayısı düşüyor

Türkiye’de 65 bin civarında kronik böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyalize bağlı olan hasta bulunurken, böbrek nakillerindeki artış, hemodiyalize bağlı hasta sayısında düşüşe yol açıyor. 1990’lı yıllarda yılda 400-500 civarında böbrek nakli gerçekleştirilirken, şu anda yılda 3 bin nakil yapılıyor.

Bu konuya bende şu şekilde örnek vermek istiyorum .Bugun gine nakil kontrolüm vardi ve gene her gitmemde yeni bir kadavradan olsun aileden vericisi olsun yeni hayata merhaba diyen bir çok arkadaş gördüm böbrek nakli olmuş bu arkadasların çoğuyla daha önceleride konuşur ve karşılaşırdık ama hep diyalizde karşılaşırdık şu anda böbrek nakli olmuş olarak karşılaşıyoruz . Benim bulunduğum ilçede bir sene içinde tanıdığım bildiğim 5 kişi böbrek nakli oldu kadavradan ve ailesinden olmak üzere nakil başarılı bir şekilde artığını söyleyebiliriz.

Buda gösteriyor ki türkiyede böbrek nakli ve kadavra organ naklinde çok büyük bir ilerlemeler oluyor bu nasıl oluyor deserseniz tek bir cümleyle açıklık getireli devlet organ nakli bekleme listesidiye bir sistem üretmesi  kadavraya düşen böbreğin adaletli nakıl yapılacak hastaneye gönderilmesi artı basınında önemli bir yeri var kordünatör çok önemli bana göre ve organ naklinde devletin maddi desteğini esirgememesi  tüm hastanelerin organ naklinde olanüstü gayretlere itiyor biz  insanları nasıl organ bağışına teşvik ederiz ve diyaliz hastalarını gelin bizde nakil olun gibi teşviklere getiriyor bunlar güzel hadiseler güç varki iş oluyor insan bilinçleniyor organ bağışı oluyor ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem