English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.
Böbrek Nakli Ameliyatı Sonrası Gelişebilecek Komplikasyonlar – Rejeksiyon (böbrek reddi) nasıl tedavi edilir?
Her böbrek nakli olmuş kişilerin acaba benim böbreğimmi atarmı böyle yapsam atarmı şöyle olsa atarmı sorusuna  böbrek nakli olmuş birisi için içinizi biraz olsun ferahlatacak cevap bu olsa sanırım değerli hocamız Doç. Dr. Serdar Kaçar OrganNakli Cerrahı cevap viriyor.  Rejeksiyonun oluşması böbreğinin kaybedileceği anlamına gelmez; fakat erken tanı ve tedavi, komplikasyonlardan kaçınmak için çok önemlidir.
Rejeksiyonun şiddetine ve tipine göre tedaviye karar verilir.
Hafif rejeksiyon ataklarında, 3-5 gün yüksek doz kortizon verilir ve bu tedavi genelde yeterlidir. Tedaviye cevap alındıktan sonra kullanılan immünsüpresif ilaçların dozları da koruyucu amaçla bir miktar arttırılacaktır.
Kortizon tedavisine cevap alınmazsa, ilave tedaviler uygulanması gereklidir. Bunlar arasında daha güçlü bir immünsüpresif ilaç olan ATG vardır. Bu ilaçlar hastanede damar yolundan verilir ve rejeksiyon oluştuğuna karar verilen hastalar sıkı şekilde izlenmelidir.
Daha değişik tip rejeksiyonlarda ve yukarıdaki tedavilere cevap alınamadığı durumlarda plazmaferez dediğimiz, vücuttaki böbreğe saldıran antikorları temizleyen, diyalize benzeyen bir işlem yapılabilir.
Eğer erken fark edilirse rejeksiyon genellikle tedavi edilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem