English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

organları 7 Kişiye Nakledilecek

Kazada Ölen Sürücünün organları 7 Kişiye Nakledilecek

Bu haberimizde bursadan bir kazada ölen kardeşimizin organları duyarlı ailesi tarafından  hastalara bağışlanmış kardeşimizin mekanı cennet olsun .........Allah ailesine sabır versin haberimizi okuyalım.

Bursa'da 15 gün önce park halindeki otobüse arkadan çarptıktan sonra kendi aracının altında kalan sürücü yaşam mücadelesini kaybetti. 38 yaşındaki sürücünün organları 7 kişiye umut oldu.
Merkez Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde K.D.’nin kullandığı 16 ED 296 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan aracın ön camından fırlayan K.D. kullandığı aracın altında kaldı. 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile aracın altından çıkartılan sürücü, Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran K.D., hastanede yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldü. İki çocuk babası K.D., sevk edildiği Çekirge Devlet Hastanesi’nde 15 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Çekirge Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu ve Organ Nakil Koordinatörü Opr. Dr. Timur Didinen ise K.D.’nin yakınlarıyla görüşerek organ naklinin önemini anlattı. Aile, K.D.’nin organlarının bağışlanmasına karar verdi.

  ORGANLAR 7 HASTAYA NAKLEDİLECEK

Organların bağışlanmasına karar verilmesinin ardından Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile görüşen Didinen, uygun hastalara nakil yapmak Ulusal Koordinasyon Merkezi’yle irtibata geçti. Yapılan eşleştirmeler sonucunda hastanın karaciğerinin Ankara Başkent Üniversitesi’nde acil karaciğer nakli bekleyen hastaya, pankreasının Ankara Dış kapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, iki böbrek ve kornealarının Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kayıtlı hastalara, kalbinin ise İstanbul Florence Nightingale Hastanesinde yatmakta olan hastalara uyumlu olduğu tespit edildi.

Uygun hastaların bulunması sonrasında operasyon için harekete geçtiklerini ifade eden Didinen, “Zamanla yarışarak ameliyatı yapacak ekiplerin ulaşım organizasyonunu gerçekleştirdik. Ankara Başkent Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Acıbadem Hastanesi ve İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nden hava ve kara yolu ile Bursa’ya gelen yaklaşık 15 kişilik ekiple beraber ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasında umutla organ bekleyen 7 hastaya hayat vermek üzere organlar hava ve Kara yoluyla Ankara, İstanbul ve Uludağ Üniversitesi'ne gönderildi”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem