English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Gitikleri her yerde organ bağışını anlatıyorlar


Aşağıda gördüğümüz resim aslıNda bize çok şey anlatıyor her insan potansiyel organ yetmezliği adayıdır.Bir grup arkadaşımız türkiyenin farklı yerlerinde organ bağışı hakkında semıneler düzenliyor bizde bu davranısı seve seve burda anlatmak düşüyor başarılar






Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) üyeleri ve gönüllüleri, organ bağışını anlatmak, bilinçlendirmek ve dernekler arası dayanışmayı güçlendirmek için gerçekleştirdikleri gezilerine ara vermeden devam ediyor.



 
Gezilerin Bodrum, Marmaris ve Dalyan ayağında, Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar da yer aldı.
Gittikleri şehir ve ilçe merkezlerindeki organ nakli derneklerinde ilgiyle karşılanan AKBÖHONDER üyeleri, toplantılarda izleyicilere organ bağışının önemini ve organ nakli bekleyenlerin sorunlarını anlatıyor. Yanlarında getirdikleri broşür ve afişleri de dağıtan dernek üyeleri, gönüllülerle birlikte kazandıkları her bağışçı için mutlu olduklarını belirtiyor.
51 İLDE ORGAN BAĞIŞINI ANLATTIK
Bugüne kadar 51 kenti gezerek organ bağışının önemini anlattıklarını söyleyen AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, "Her geçen gün daha da güçlenerek il il dolaşıyor, organ bağışı ve böbrek hastalıkları hakkında bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ı derneğimize üye olarak aldıktan sonra onun popülaritesi ile organ bağışına ilgi arttı" diye konuştu.
BENİ GÖRENLER ORGANLARINI BAĞIŞLIYOR
AKBÖHONDER'e katılımından sonra ilk kez dernek üyeleri ve gönüllüleriyle geziye katıldığını söyleyen Uğur Acar, "Her gittiğimiz yerde ilgiyle karşılanıyoruz. Soru sorup bilgi almak isteyenler ve tanışmak isteyenlerle bir arada olmak beni mutlu etti. Daha önce insanlardan uzak duruyordum. Neredeyse sohbet edecek arkadaşım olmuyordu. Şimdi ise her gittiğim yerde çevremde ilgi halkası oluşuyor" dedi.
Çok tanındığını aktaran Acar, şöyle dedi: "Herkesin hayır duasını alıyorum. Sağlıklı gördükleri için mutlu olduklarını söylüyorlar, fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bu beni mutlu ediyor. Bu arada organ bağışını anlattık ve insanlar hiç tereddüt etmeden bağışçı oluyorlar. Bu beni ve dernek üyelerini mutlu ediyor. Herkesi organ bağışına çağırıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem