English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Böbrek nakli sonrası enfeksiyon riski nedir?

Böbrek nakli sonrası enfeksiyon riski nedir?


Böbrek nakli olduktan sonra ilk korkularımız arasında organ retti ve enfeksiyon riskidir.Böbrek nakli olan kişinin ilk günleri ve ayları çok önmlidir bu konuda uzman doktorlarımız bize şu şekilde açıklama yaptı.
Dr. Süleyman Tilif anlatıyor:

Nakilden sonra böbreği korumak için vücudun savunma sisteminin baskılanması gereklidir. Aksi takdirde rejeksiyon yaşanacak, belki de böbrek fonksiyonunu tamamen yitirecektir. Bunun sonucunda da, böbrek alıcısı enfeksiyon açısından risk altında olacaktır. Bu risk nakilden sonraki ilk üç ay içinde daha yüksektir.

Akut rejeksiyon tedavisinden sonra da vücudun savunma sistemini baskılayan ilaçlar, bir süre daha, yüksek dozlarda kullanılacağından, bu süre içinde de enfeksiyon riski yüksek olacaktır.
Böbrek naklinden sonra zaman geçtikçe rejeksiyon gelişme ihtimali azaldığından, kullanılan ilaç dozları da azaltılacaktır. Dolayısıyla enfeksiyon riski de azalır.
Böbrek nakli sonrası enfeksiyon riski nasıl azaltılır?
Böbrek naklinden sonra enfeksiyondan korunup sağlıklı yaşayabilmek için birçok yol vardır. Böbrek alıcısına takip etmesi gereken birçok şey önerilir.
Önerilerde bulunacağımız ana başlıklar:
  • El yıkama
  • Temas
  • Evcil Hayvanlar
  • Bahçe işleri
  • Yüzme
  • Seksüel aktivite

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM FORMU

Name:
Email Address:

Put a website form like this on your site.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Blog Lıstem